שוקלים לעזוב את וואטסאפ? 5 חלופות שכדאי להכיר - פתרונות המיתוג והשיווק הדיגיטלי של Gofmans Smart Marketing
GOFMANS' Smart Marketing
פתרונות המיתוג והשיווק הדיגיטלי של Gofmans Smart Marketing > מילה שלנו > שוקלים לעזוב את וואטסאפ? 5 חלופות שכדאי להכיר

שוקלים לעזוב את וואטסאפ? 5 חלופות שכדאי להכיר

img

כולם מדברים על סיגנל וטלגרם, אבל יש עוד אופציות לא רעות בכלל. מי הכי נוחה? מי הכי בטוחה? ואיפה ניאלץ להסתדר בלי אימוג'ים?  

חשבתם איך ייראו החיים שלנו בלי וואטסאפ? אז בלי הסטיקרים, הממים הוויראליים ובדיחות הקרש של הדוד עוד נוכל איכשהו לשרוד. אבל האמת היא שאפליקציית המסרים הפופולרית בעולם הפכה לחלק מהותי ביום-יום הפרטי והעסקי שלנו; בעצם האינטראקציה האנושית של יותר ממיליארד משתמשים ב-180 מדינות.

אבל לאחרונה נפל דבר בצינור שמחבר אותנו לעולם: פייסבוק הודיעה על עדכון במדיניות הפרטיות, כך שמידע על משתמשי וואטסאפ ישותף עם יתר הפלטפורמות בקבוצה – פייסבוק, המסנג'ר שלה ואינסטגרם. המטרה המיידית היא שיווקית – פרסום מטורגט, מוכוון הרגלים וטעמים קונקרטיים. אבל יש מי שחושש כי פרצת ההצפנה מקצה לקצה, שפייסבוק הבטיחה בעת הרכישה ב-2014 לשמר אותה ולבדל את וואטסאפ מהקבוצה, תקרוץ גם להאקרים ולגורמים ממשלתיים.

על השינוי דווח בראשית השנה והוא תוכנן להיכנס לתוקף בפברואר. בעקבות הסערה הציבורית נדחה המועד לסוף האביב, ובחברה הבהירו כי השיתוף נוגע רק למטא-דאטה ולא לתוכן ההתכתבות. אבל בחנויות האפליקציות כבר החלה התזזית: בתוך שבוע, לפי חברת המחקר Sensor Tower, נרשמו 7.5 מיליון התקנות של אפליקציית סיגנל – פי 43 ביחס לשבוע שלפני כן. טלגרם הורדה יותר מ-5.5 מיליון פעמים בסוף שבוע אחד. בינתיים אצלנו, סקר עבור "ידיעות אחרונות" גילה כי 20% מהישראלים כבר משתמשים באחת המתחרות המרכזיות ו-51% שוקלים לעבור. עם זאת, לעת עתה, לא ניכרת תופעה המונית של הסרת וואטסאפ מהסמארטפונים. הציבור אולי כועס ומוטרד, אבל לא ממהר לנטוש.

אז מהן החלופות, מהם היתרונות והחסרונות, ומה כל אחת יודעת לעשות?

Signal

אפליקציית סיגנל נתפסת כמפלטם העיקרי של מאוכזבי וואטסאפ. כמוה, היא אפליקציה חינמית, פשוטה מאוד לשימוש, מאפשרת שיחות וידאו ואודיו, פועלת בכל הסמארטפונים ומספקת גם גישה מהדסקטופ. בסוגיית אבטחת המידע, ההודעות שנשלחות בסיגנל מוצפנות, נגישות רק לשולח ולמקבל ובלתי קריאות להאקרים. ההצפנה היא על בסיס קוד פתוח, מה שמאפשר למומחי אבטחת מידע לבדוק אותה בעקביות ולאתר כשלים ופריצות. פיצ'ר פופולרי מציע למשתמשים לשלוח הודעה שתיעלם באופן אוטומטי תוך פרק זמן מוגדר. זאת כדי לגביר עוד יותר את הפרטיות, גם למקרה שגורם אחר יקבל גישה לטלפון. במערכת לא מוטמעים אימוג'ים, אבל ניתן לייבא אותם ממקור חיצוני.

Telegram

טלגרם, אפליקציית מסרים מבוססת ענן, צברה פופולריות עוד לפני הטרנד הנוכחי, עם יותר מ-200 מיליון משתמשים פעילים. כאן ההצפנה היא דיפולטיבית בשיחות הקוליות, אבל מצריכה הפעלה ידנית עבור הודעות. טלגרם ישימה במגוון מכשירים ופלטפורמות ותומכת בשליחת קבצים וסרטונים. כמו סיגנל, היא מאפשרת להורות מראש על מחיקת הודעה לאחר זמן מסוים. וכמו וואטסאפ, היא מסמנת בשני קווים הודעות שכבר נקראו על ידי הצד השני.

Wire

ווייר נחשבת לאפליקציית מסרים בטוחה במיוחד, עם יכולת לקיים דרכה שיחות ושיחות וידאו באיכות גבוהה וללא הפרעות. חשבונות פרטיים בה הם חינמיים, אך אלו העסקיים הם בתשלום וכוללים תמיכה ופיצ'רים ייחודיים. ווייר מאפשרת שיתוף מסך עם גורם אחד או קבוצה ותומכת בשיתוף קבצים. היא זמינה בכל הפלטפורמות המרכזיות, וניתן להיכנס אליה משמונה מכשירים מסונכרנים שונים. הכתבן שלה נחשב למתקדם ביחס למתחרות וכולל אפשרות לטקסט מובלט (bold) או נטוי (italics), עריכת רשימות והתאמה של גודל הפונט לשיתוף. גם כאן ניתן לתזמן מראש מועד למחיקת הודעות.

Riot.IM

אפליקציית ריוט שונה בכך שכדי לאפשר אנונימיות, במקום להסתמך על מספר הטלפון, כל משתמש מקבל ID – שם או כינוי ייחודי – ואיתו מתחבר למערכת. היא פועלת על תשתית קוד פתוח, כך שמפתחים יכולים ואפילו מוזמנים לבצע בה שינויים. הרעיון היה ליצור מערכת גמישה, נגישה, אינטראקטיבית ובטוחה, שמוכוונת בעיקר לצוותי פיתוח ופחות לארגונים. ריוט כוללת חדרי שיחה נפרדים, עם אפשרות לסגור חדר ולהתיר כניסה אליו רק לבעלי לינק, וכן חדרי צ'ט פומביים שבהם יכול לבקר כל משתמש. ממשק המשתמש בגרסת הדסקטופ ידידותי במיוחד. ווייר תומכת בשיחות וידאו ואודיו, וההודעות בה מוצפנות מקצה לקצה. היא זמינה בשבע שפות ויכולה להתממשק ולאפשר התקשרויות מתוכה לאפליקציות אחרות.

Threema

אם החשש משיתוף מידע הוא בראש מעיינכם, תרימה, שהגיעה משוויץ הידועה בגישתה המחמירה בנושא, עשויה להיות פתרון לא רע. כאן כל הנתונים, מפרטי הקשר ועד לחברויות בקבוצות, נשמרים לוקלית בסמארטפון ולא באפליקציה. הודעות נמחקות מיד לאחר שנשלחו, ניתן לפנות לאיש קשר באמצעות קוד בן שמונה תווים במקום דרך מספר הטלפון, וניתן לוודא זהות של אנשי קשר בקוד QR. כל התקשרות בתרימה – הודעות, שיחות, שיחות וידאו, צ'טים קבוצתיים, שיתוף קבצים ואפילו הודעת הסטטוס האישית – מוצפנת מקצה לקצה. את השרשורים ניתן להסתיר או לנעול בסיסמה. אפשר לשלוח קבצים ומיקום, ויש גם פיצ'רים ייחודיים כמו עריכת סקרים וציון "לייק" להודעות בצ'ט.

אבל עם כל הכבוד להצפנה ולפירוטכניקה, תנאי סף לכל אפליקציית מסרים הוא שמי שאנחנו מחפשים אכן יהיה בה. ומהרגלים, כידוע, קשה להיגמל. לכן, לא מן הנמנע שגם אם נעבור לאחת האלטרנטיבות, עדיין נזפזפ לוואטסאפ כדי לסגור פינה מול החבר'ה, לבדוק מה נשמע עם המשפחה ולקרוא, איך לא, את ההברקה האחרונה של הדוד.

לכתבה הקודמת
לכתבה הבאה

צור קשר red line

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
letter
נגישות
כאן גופי! הקליקו כדי לדבר איתי!
close

היי, אני גופי, בוט ה-AI המתקדם של גופמנס!

אני כאן כדי לעזור לך להתמצא באתר ולענות על כל שאלה לגבי גופמן.

מה בא לך לשאול?
chatbot

הבוט שלנו הלך לנוח :)

אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לענות עליהן בטלפון 03-7711141 או שתשאירו את הנייד שלכם, ואנחנו בהחלט מבטיחים לחזור אליכם בהקדם.