
#144 | רוית גופמן ויפעת בכור | זמן לחשוב
#144 | רוית גופמן ויפעת בכור | זמן לחשוב
זמן לחשוב עם רוית גופמן ויפעת בכור, מנכ"לית יוניסטרים: על פיתוח יזמות לצד בניית חוסן אישי.
עמותת יוניסטרים הוקמה בשנת 2001 על ידי רוני צארום, יזם ואיש עסקים, במטרה להבטיח שלכל ילד וילדה במדינת ישראל – גם בפריפריה, תהיה הזדמנות שווה בחיים. העמותה מכשירה מדי שנה אלפי בני נוער מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים – יהודים וערבים, דתיים וחילונים, דרוזים ובדואים, אשר מקבלים כלים ומיומנויות מעולמות היזמות והחדשנות, שמאפשרים להם לחלום בגדול, להעלות את ביטחונם העצמי, להגשים את השאיפות המקצועיות שלהם ולהצליח בחיים.
באמצעות חינוך ליזמות ופיתוח חשיבה חדשנית בקרב בני הנוער בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל, יוניסטרים פועלת לצמצום הפערים החברתיים ולשינוי חברתי ולאומי, במטרה לקדם מוביליות חברתית וכלכלית ולהפוך את הפריפריה למנוע הצמיחה של המשק העתידי בישראל.
בפרק זה רווית גופמן משוחחת עם יפעת בכור, מנכ"לית עמותת יוניסטרים – על יזמות, השפעתה וכוחה לשנות חיים ולשבור תקרות זכוכית. על יזמות כחוסן וסיוע עבור בני ובנות הנוער כעת בזמן המלחמה ולאחריה, על מנהיגות, ניהול בזמן משבר ועוד.
האזינו>>

#143 | רוית גופמן וניר גולדשטיין | זמן לחשוב
זמן לחשוב על רוית גופמן וניר גולדשטיין - על בטחון המזון בישראל בשגרה ובחירום.
יבוא המזון הישראלי הוא מהגבוהים בעולם – יותר מ-85% מהבקר בישראל מיובא. העוף ברובו מגודל כאן, אבל 90% מתערובת המזון לגידולו מיובאת. ישראל ידועה כ מובילה בתחום הפוד טק וטכנולוגיות מזון, אך בפועל אנו עומדים בפני אתגר של ממש. חברות סטארט אפ רבות עוזבות את ישראל לטובת השקעות בחו״ל ונראה כי תרחיש של השבתת נמלים שהופך כיום ליותר ויותר רלוונטי, יפגע דרמטית בביטחון המזון הישראלי.
בפרק זה משוחחים גופמן וגולדשטיין על הצורך בהעלאת מודעות בנושא בטחון המזון בישראל, המצב הקיים בעולם והפערים אל מול הנעשה בישראל בעת זו.

#142 | רוית גופמן וד"ר גיל רונן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן וד"ר גיל רונן מנכ"ל ומייסד חברת אנרג'ין הנסחרת בבורסה הישראלית
על השבחה גנטית טבעית, איך AI משפיע על האוכל שכולנו אוכלים באופן טבעי וגם נספר על החיטה המקראית ואיך היא קשורה לחברה ישראלית פורצת דרך. ד"ר רונן מדבר גם על הקשר בין דאטה ומגמות האקלים המשפיעות על הביטחון התזונתי של כולנו, על מזון לבעלי חיים שהוא חלק מהפתרון לבעיה העולמית ומגמות של פודטק המקדמות מזון איכותי, טבעי, מזין יותר בערכים תזונתיים ופחות מזהם את הסביבה.

#141 | רוית גופמן ואפרת ליכטמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ואפרת ליכטמן מנכ"לית עמותת "גדולים מהחיים" בשיחה אופטימית על נושא מורכב
אפרת ליכטמן מנכ"לית עמותת גדולים מהחיים: "המאזינים לא רואים, אבל אני עונדת סיכת זהב של חודש המודעות הבינלאומי למחלות סרטן בקרב ילדים, והחודש הזה מזמן אותנו רגע לעצור, לראות ולהבין באמת את הקושי שהרבה משפחות בינינו מתמודדות איתו ולחדד את הצרכים שלהם."
את עמותת "גדולים מהחיים" כולנו מכירים. בשיחה המרתקת, אפרת חושפת את המגוון הרחב של הפעילויות והמענים שנותנת "גדולים מהחיים" עבור משפחות שמתמודדות עם המאבק לחיים של ילד.ה.
אפרת משתפת בפרויקטים המיוחדים של העמותה ובניהם "גני החלומות" – פרויקט ייחודי בעולם של גנים סטריליים עבור ילדים המתמודדים עם המחלה.
זאת ועוד, בעקבות חודש המודעות לילדים חולי סרטן במהלך חודש ספטמבר, בשיחה אפרת ורוית עוסקות בקמפיין גיוס המונים הקורה ממש בימים אלו ובדרכים לסייע ולתמוך בעמותה כל השנה.
רוצים להיות שותפים לגדולים מהחיים ולהצטרף לפעילות של העמותה? כאן מצטרפים >>
https://gdolim.org.il/%d7%94%d7%a6%d7%98%d7%a8%d7%a4%d7%95-%d7%90%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%95/

#140 | בת-אל ישי ורוית גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ובת-אל ישי מנכ"לית חברת ביופט- על עשיית טוב ומגמות בעולם בתחום בעלי החיים
בפרק הזה מדברות השתיים על השינויים שעבר שוק מזון ואביזרים לבעלי חיים בשנים האחרונות, על הרגלי הצריכה של הישראלים לעומת חו"ל, מה המגמות שנראה בעתיד בתחום הזה ועל עשיית טוב, אימוץ בעלי חיים ואהבה ללא תנאי
בת-אל מספרת על החיבור האישי שלה עם חיות, על האהבה לחיות, לימודי הווטרינריה ותזונה שהובילו אותה לקריירה בה היא יכולה לשלב את כל האהבות שלה יחדיו. בפרק עולה נושא של האנשת בעלי החיים, והתייחסות אליהם כחלק בלתי נפרד מהתא המשפחתי, גם בכל הקשור לתזונה וגם בהקשר החברתי ואיך החזון של ביופט הוא להביא מוצרים ולספק ייעוץ והכוונה על מנת להיטיב את החיים ואת הבריאות של חיית המחמד.
בנוסף, בת-אל מדברת על העשייה למען בעלי החיים, ימי אימוץ שביופט מארגנת בשיתוף עם עמותות, על החשיבות באימוץ חיות מחמד ולמה זה עושה טוב בנשמה.

#139 | ד"ר אלון הסגל וישראל גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן וד"ר אלון הסגל, ראש המרכז לחדשנות בלשכה לטכנולוגיות מידע בישראל וראש התוכנית למערכות מידע B.Sc אקדמית רמת גן, על סופת ה-AI והבינה המלאכותית ששטפה את עולם הטכנולוגיה בשנה האחרונה
בפרק ישראל שוחח עם ד"ר אלון הסגל, ראש המרכז לחדשנות בלשכה לטכנולוגיות מידע בישראל וראש התוכנית למערכות מידע B.Sc אקדמית רמת גן, על סופת ה-AI והבינה המלאכותית ששטפה את עולם הטכנולוגיה בשנה האחרונה, לקראת ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע שתערך בחודש אוקטובר הקרוב ותעסוק בנושא
מה הבעיות המוסריות והאתיות שיש בהפעלת בינה מלאכותית מבוסס מאגרי מידע עצומים? אלון יסביר את התנאים הפילוסופיים והרגולטורים העומדים מאחורי אותה סופה. האם הגענו לסוף הפיתוח של הבינה המלאכותית? או שאנחנו רק ההתחלה? האם הבינה המלאכותית תוכל לשנות את חיינו?

#138 | חן קמר וישראל גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן וחן קמר, מנכ"ל Tata consultancy services בישראל בראיון על טרנספורמציה דיגיטלית, מהפכת הבינה המלאכותית והכלכלה ההודית
בפרק זה שוחחו ישראל וחן על תהליכים גלובליים בעולם ההייטק, איך בונים גשר בין הכלכלה ההודית לישראלית ועל שימוש בטכנולוגיה על מנת להגשים את הייעוד של ארגונים גדולים
חן מספר על מגמות מרכזיות בעולמות ההייטק, על חוויית הניהול בתאגיד בינלאומי, על טרנספורמציה דיגיטלית וטכנולוגית בארגוני ענק ועל ההשפעה שלהן על החוויה של משתמשי הקצה.
חן הרחיב לנו בנוסף אודות TCS וקבוצת "טאטא", על צמיחתה של הודו לכדי מעצמה טכנולוגית ועסקית וההובלה של מנכ"לים הודים בזירה הבינלאומית, וכמובן אודות החשיבות של שיתוף פעולה בין הכלכלה הישראלית להודית.

#137 | סער זכריש וישראל גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן וסער זכריש, מנכ"ל bizi, על הקשיים איתם מתמודדים בעלי העסקים הקטנים במצב הנוכחי בשוק, והאלטרנטיבות שעומדות לרשותם
בפרק שוחחו ישראל גופמן וסער זכריש מנכ"ל הפינטק bizi, על מצב האשראי של העסקים הקטנים בישראל, הריביות הגבוהות שגובים הבנקים, ומנגד אי השקיפות ויכולת ההשוואה של עלות מסגרות אשראי לעסקים קטנים ובינונים
זכריש מתאר את המסע שעובר כל בעל עסק מיום הקמתו, הצורך במימון בשביל לגדול, וקשיי התזרים שחווים בעלי העסקים בעולם של שוטף פלוס 90 ואף יותר.
זכריש פירט על מסלולי הריביות שגובים בבנקים, כיצד הבנק מגדר את הסיכונים שלו, ומסביר על המפכה הדיגטלית שעובר תחום הפיננסים, ובתוך זה על הקמת bizi, והאלטרנטיבה הנוחה שהיא מציעה עבור בעלי עסקים בבואם לבקש אשראי.

#136 | אסף מן ורוית גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ואסף מן, שותף במשרד מן שנער אדריכלים ובוגר המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל, בראיון מיוחד על הפרוייקטים הבולטים ביותר, ועל הסודות הנסתרים במבנים שכולנו מכירים
בפרק זה משוחחים השניים על עולם האדריכלות, כיצד מתחילים לתכנן מבנה, וכמובן מחדש לנו על מגוון הפרוייקטים הגדולים אותם הוביל וביניהם: שדה התעופה רמון בתמנע, תכנון פרוייקט המתח״מים הגדול בארץ ורבים נוספים
לצד עבודתו כאדריכל, מן מביים פרסומות וקליפים,שזכו למועמדות בפרסים רבים וסיקור בינלאומי, ומרצה ברחבי הארץ ובעולם.
בשיחה פתוחה הוא מגלה כיצד מצליח לשלב בין עולמות אלו, ולהפוך כל פרוייקט לאומנות משלו.

#135 | יניב מלמוד וישראל גופמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן ויניב מלמוד, שותף מייסד בקרן אלטו על השקעות בנדל"ן בשוק האמריקאי – מה קורה בשוק הנוכחי, אילו הזדמנויות כדאי לנצל וממה מומלץ להימנע
בפרק הזה הם שוחחו על מצב שוק הנדל"ן בארה"ב, על השפעות הריבית הגבוהה, המיתון בשוק האמריקאי והאופן המשונה בו המיתון הנוכחי מתנהג
ישראל שוחח עם יניב מלמוד, שותף מייסד בקרן אלטו ביחד עם איש העסקים מודי כידון. אלטו מתמחה בהשקעות בנדל"ן לוגיסטי ונדל"ן קמעונאי בשוק האמריקאי ובאופן ממוקד יותר, במדינות חגורת השמש כמו פלורידה, טקסס ועוד.
בפודקאסט מדברים מלמוד וגופמן על השוני בהשפעות של המצב בשווקים בין ארה"ב לבין ישראל.
מלמוד מתאר כיצד מחליטים איפה להשקיע ובאיזה אופן להשקיע בנדל"ן, ומרחיב על כך שלא ניתן לתפוס את ארה"ב כשוק אחד ואחיד ועל הצורך בהסתכלות על כל מדינה ביבשת בנפרד. מלמוד גם מסביר אילו אלמנטים יש לקחת בחשבון בבואנו לבחור את השוק הספציפי להתמקד בו. השיחה ביניהם מתמקדת בין היתר בפריחה של סגמנט הלוגיסטיקה כעת בארה"ב – הסיבות לכך, הביקושים והצרכים, לרבות תהליך ההתפתחות של המחסנים הלוגיסטיים בשנים האחרונות והמודרניזציה שאלה עברו.
מלמוד מסביר למה לבחור בארה"ב כשוק להשקעה ופורט בין היתר את הסיבות המרכזיות בהן טכנולוגיה מתקדמת, יציבות, ארגון, פוטנציאל צמיחה והגירה חיובית. וחושף מה הלהיט הבא בעולם השקעות הנדל"ן בארה"ב ואיך לקבל החלטת השקעה גם בתנאי השוק הנוכחיים.
