#193 | רוית גופמן ואיתי אייגס | זמן לחשוב
#193 | רוית גופמן ואיתי אייגס | זמן לחשוב
בפרק הזה של הפודקאסט אירחנו את איתי אייגס, מנכ"ל CIVIX, גוף ארצי העוסק בפיתוח פתרונות לאתגרים חברתיים מורכבים ברשויות המקומיות בישראל
אייגס שיתף בתהליכים שהארגון מוביל בתוך המגזר הציבורי, במסגרתם פועלים להקמה וליווי של צוותי חדשנות במטרה להאיץ ולהטמיע דרכי התמודדות עם האתגרים העולים מהשטח.
דיברנו על העבודה של CIVIX עם הרשויות המקומיות ועל הסקר הארצי שיזם הארגון כדי להציג תמונת מצב על בריאות הנפש בישראל. אייגס הסביר על הדרך שבה מטמיעים שיטות עבודה חדשות בתוך הרשויות המקומיות, וכיצד המלחמה השפיעה על פעילות הארגון.
#192 | ישראל גופמן ודור אליגולא | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן ודור אליגולא: כיצד מהפכת הבינה המלאכותית משפיעה על שוק ההון
בפרק זה מארח ישראל גופמן את דור אליגולא, מייסד שותף וסמנכ״ל פיתוח עסקי בחברת Bridgewise, אשר פיתחה טכנולוגיה חדשנית מבוססת ai המנגישה תובנות וידע אודות מניות גלובליות בכל השפות. בשיחה הם דנים על הדרכים שבינה מלאכותית מאפשרת לנתח דאטה ופרמטרים על מידע ציבורי משוק ההון, מניות ותעודות סל, ומנגישה אותם בצורה ברורה, נוחה וידידותית למשקיעים, במטרה לחסוך להם זמן בתהליך קבלת החלטות מושכלות. בנוסף, דור משתף בחוויה האישית שלו כיזם צעיר שהקים חברה שניה בגיל 24 ובתהליך הקמת החברה משלב הרעיון הראשוני.
#191 | רוית גופמן ודנה הירשברג | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ודנה הירשברג: על צרכנות חברתית ויזמות
בפרק זה מארחת רוית גופמן את דנה הירשברג, יזמת בעולמות האשראי והצרכנות ושותפה בקבוצת bttr clubs המקימה מועדוני לקוחות (מאגד מועדונים) מבוססי תשתית אשראי
בשיחתן מדברות השתיים על מועדון הצרכנות החדש שחברת Bttr clubs הקימה להתאחדות הסטודנטים הארצית, כיצד הטכנולוגיה הייחודית של bttr מאפשרת להוזיל את יוקר המחייה הלכה למעשה, מה זה צרכנות חברתית? האם הרגישה תקרת זכוכית בתור אישה בעולם גברי ולמה, למרות כל הטכנולוגיה שמסביב, אסור בשום פנים ואופן לוותר על אנשים טובים שמלווים אותך בדרך.
#190 | ישראל גופמן ועידו פלד | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן ועידו פלד: בניית צוותי ניהול מוצר חכמים – השילוב בין טכנולוגיה, מוצר ולקוחות בעולמות האינשורטק
בפרק זה מארח ישראל גופמן את עידו פלד, SVP Product בחברת האינשורטק Novidea, אשר פיתחה פלטפורמה מונחת נתונים (data-driven) מבוססת ענן לניהול סוכנויות ביטוח, ברוקרים, חברות ביטוח ו- MGAs/MGUs
בשיחה הם דנים בבניית צוותי ניהול מוצר גלובליים מנצחים ומה תפקיד ניהול המוצר ותרומתו לחברה. השיחה עסקה ביצירת התמהיל האידיאלי של צוות ניהול המוצר המשלב מומחי מוצר טכנולוגיים ואנשי מקצוע מתעשיית הביטוח, מומחיות שוק עם ניהול לקוחות אפקטיבי. בנוסף, הם שוחחו על גישות לגיוס ובחינה של מנהלי מוצר רב-תרבותיים, השפעת הבינה המלאכותית על ניהול מוצר, ואופ
#189 | רוית גופמן ואורי בקמן | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ואורי בקמן: על השימוש בכלבי רפואה באיתור מוקדם של מחלות ובפרט סוגים שונים של מחלת הסרטן
בפרק זה רווית מארחת את אורי בקמן, מייסד חברת "דיאגנוז איבחון מוקדם"
בהווה אנו מכירים שימוש נרחב בכלבים למטרות שונות, כגון זיהוי סמים וחומרים מסוכנים בעיקר בשדות תעופה, שימוש כלבים לכוחות הביטחון בסיוע באיתור חשודים, שימוש בכלבים בחיפוש אחר נעדרים, שימוש כלבים בלוחמה "עוקץ" ובמקרה זה, שימוש כלבים בזיהוי מוקדם של סרטן ומחלות אחרות.
במהלך השיחה, רווית ואורי ידונו על הטכנולוגיה המתפתחת בכל האמור לשימוש בכלבי רפואה, בהרחת סרטן ומחלות אחרות; מה נדרש מכלב, על מנת שיוכל להפוך לכלב הרחה לסרטן? על האתגרים בעבודה עם כלבים, אורי יספר על מקרים שונים בהם כלב הציל אדם בזכות הגילוי וישנם גם סיפורים לא קלים בדרך של גילוי סרטן מוקדם, וגם מדוע חברה שאנשיה כולם אינם מתגוררים בעוטף, בחרה לתקוע יתד בקיבוץ גבים בעוטף, בקו אווירי של 2 ק"מ מעזה, דווקא לאחר מתקפת ה 7.10?
#188 | רוית גופמן ויורם קפולניק | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן ויורם קפולניק: על הקשר בין כלכלה, פוליטיקה, אקלים ועגבניות
בפרק זה, רוית גופמן מארחת את פרופ' יורם קפולניק מנכ"ל קרן BARD הקרן הדו-לאומית ישראל ארה"ב למחקר ופיתוח חקלאי
בשיחתם של רוית ויורם, השניים צוללים אל תוך המשברים שקרן BARD מתמודדת איתם וכמה חשוב כבר עכשיו למצוא פתרונות יעילים ולפתח פיתוחים שמתמודדים עם ההתחממות הגלובלית והמחסור במזון שמאיים על האנושות.
את הפרומו למשבר שכזה קיבלנו בקיץ עם מחירי עגבניות שהרקיעו שחקים בשל התלכדות זירות שגרמה למחסור בשוק: המלחמה, חודשי יוני ויולי השנה היו מהחמים ביותר שנמדדו בארץ, והיותה של מדינת ישראל מדינת אי עם קושי בייבוא-ולא רק בשל המרחק הגאוגרפי, הביאו את מחירי העגבניות לסף ה-30-40 ש"ח לק"ג בשווקים מסוימים.
העגבנייה כמשל מעלה את סוגית ביטחון המזון והביטחון התזונתי בישראל. בעת שהמדינה מתמודדת עם אתגרים כלכליים, גאו-פוליטיים ואקלימיים מורכבים, נושא ביטחון המזון נמצא פחות בדיונים. משבר האקלים ואיתו ההתחממות הגלובלית, משפיע עמוקות על ביטחון המזון על ידי שינוי תנאי הגידול, מה שגורם לירידה בתפוקה החקלאית בשל חום יתר ומחסור במים.
אך הסיפור לא נגמר במחיר בסופר – גם שטחים חקלאיים מושפעים ונמצאים בקו עימות עם מזג האוויר, מזיקים שהרימו ראש, מחסור בכוח אדם ושימוש מתמשך בכימיקאלים (דשנים או חומרי הדברה) הגורמים לנזקים סביבתיים כבדים ואיבוד של שטחי קרקע פוריים שהיו מיועדים לחקלאות. התוצאה: לא רק שמחירי הירקות ימשיכו לעלות, כמות הסחורה תפחת, ושטחי הגידול יתמעטו יותר ויותר, עד שלא נוכל להזין את אוכלוסית ישראל הגודלת.
עוד עולה בפרק ההבדל והקשר בין בטחון מזון לביטחון תזונתי. פרופ' קפולניק מסביר שככל שנהיה מודעים יותר להשפעות של התזונה על בריאות הציבור, כך יגדל הצורך לספק מזון בריא ואיכותי יותר.
לכן, יש לעודד כבר עכשיו תוכניות שמקדמות הגברת הייצור של מזון בריא ושיפור התזונה. כך נוכל לחזק את החקלאים, התעשיות המקומיות בישראל ולהבטיח בריאות טובה יותר לכולם. ובכך באה לידי ביטוי התרומה הגדולה של קרן בארד שבימים אילו יוזמת מסלולי תמיכה חדשים לגיוס האקדמיה והתעשייה למאמץ משותף על מנת שיחד ישלבו כוחות ויזמו פיתרונות וכלים שיאפשרו אבטחה תזונתית ראויה לנו ולדורות הבאים.
לצד כל אלו, נחוצה כעת יותר מתמיד תוכנית לאומית מוסדרת לביטחון המזון, שתתן מקום להשקעה במחקר חקלאי, הובלת מדיניות סביבתית חיובית, אימוץ חדשנות טכנולוגית שתתן מענה לאתגרי האקלים.
#187 | ישראל גופמן ואמיר גל אור | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן ואמיר גל אור: איראן, סין, ארה"ב, רוסיה - לאן מובילה אותנו הדינמיקה בין המעצמות?
השניים דנים שיחת גיאופוליטיקה אקטואלית עם אמיר גל אור – יו"ר קבוצת אינפיניטי הון סיכון, יזם ההייטק הישראלי המתמחה בנושא סין ובעל הכרות עומק עם חייל האויר הישראלי
אמיר שיתף על הדינמיקה בין המעצמות וכיצד היא תשפיע על ישראל בנושא האיראני. השיחה המרתקת מכסה גם הסתברויות של תסריטי עתיד הצפויים לנו.
#186 | ישראל גופמן ונתי טל | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם ישראל גופמן ונתי טל: על איומי הסייבר בחיי היומיום שלנו ואיך נכון להתגונן
בפרק זה מארח ישראל גופמן את נתי טל, מוביל קבוצת המחקר בחברת הסייבר Guardio
בשיחה הם דנים על הסכנות שנמצאות למשתמשים ברשתות החברתיות, הונאות מסוגים שונים, סקאמים, פישינג וגם טיפים מעשיים לאיך להיזהר מליפול למלכודות שונות ברחבי הרשת, מה צופן לנו העתיד בתחום סייבר ה-B2C ועוד.
#185 | רוית גופמן וקובי מרנקו | זמן לחשוב
'זמן לחשוב' עם רוית גופמן וקובי מרנקו: מתי נעבור לנהיגה אוטונומית?
בפרק הזה של הפודקאסט אירחנו את קובי מרנקו, מנכ"ל חברת ארבה רובוטיקס (Arbe Robotics), המובילה את מהפכת הרדארים מהדור הבא לעולמות הסיוע לנהיגה ולרכבים אוטונומיים.
מרנקו, יזם סדרתי, שיתף בתובנות מרתקות על תהליך המעבר לנהיגה אוטונומית מלאה, ההתקדמות המהירה בתחום הרדארים לרכב, והטכנולוגיות הישראליות שמובילות את הדרך.
דיברנו על עתיד התחבורה האוטונומית, כולל רובוטקסי והכרזות אחרונות מטסלה, ועל התפקיד המרכזי של בינה מלאכותית בתעשיית הרכב. מרנקו הסביר כיצד הפתרונות של ארבה, הנסחרת בנאסד"ק ובבורסת ת"א, מספקים תמונה רדארית ברזולוציה הגבוהה פי 100 בהשוואה למערכות אחרות בשוק ומהווים חיישן קריטי לרכבים בדרגה 2+ ומעלה.
#184 | רוית גופמן וישי רם | זמן לחשוב
בפרק זה מארחת רוית גופמן את ישי רם, משנה למנכ״ל וסמנכ״ל בחברת Sela ספקית גלובלית מובילה של שירותי הענן של Microsoft, Google Cloud, AWS עבור סטארטאפים, וחברות ענק במשק
בשיחה הם דנים בטרנדים החדשים ביותר בתחום הענן שמשתנה כל הזמן, לאן מתקדם התחום עם תהפוכות הטכנולוגיה השונות, איך מושפע מטכנולוגיות AI ו-ML, איך הם משפיעים על תעשיית ה-IT והשירותים הדיגיטליים, איך שירותי הענן משפיעים על סטארטאפים לעומת חברות ענק במשק, מה צופן לו העתיד ועוד.
האזינו לפרק בנושא>>