יצירתי יותר, חכם יותר, מספק תשובות יותר מפורטות ומסוגל לפענח גם תמונות: הצ'ט בוט החכם של OpenAI משתדרג ומציע לכם מכפיל כוח ומוח מסדר גודל אחר
אם הייתם בכדור הארץ בחודשים האחרונים, אפשר להניח שכבר שמעתם, ואולי אפילו התנסיתם ב-ChatGPT. הבוט המתקדם של OpenAI הרעיד עולמות, לא פחות, כשלא מעט מגזרים, מחינוך ואקדמיה ועד בנקאות והגנה בסייבר, שוברים את הראש כיצד לעכל את זה. וכפי שקורה לא אחת מול טכנולוגיות חדשות, כבר יש מי שמחשב את קץ המקצוע שלו לאחור.
לאחרונה הושקה גרסה חדשה של תוכנת מודל השפה, GPT4, ועמה גם ChatGPT Plus המוצעת על בסיסה תמורת 20 דולר לחודש (בעיקר ככלי למתכנתים דרך ממשק API). ב-OpenAI הבטיחו, גם כנגד הביקורת שנשמעה על טעויות או תשובות מתחמקות של הצ'ט, כי הגרסה הזאת מדויקת יותר, יצירתית יותר והרבה יותר קומוניקטיבית, עד כדי "ביצועים ברמה אנושית".
על פניו, מדובר יותר באבולוציה מאשר ברבולוציה. ועדיין, יש בכלי מספר חידושים חשובים, שעומדים להקל אפילו יותר על החיים.
אז מה חדש בגרסה הנוכחית?
בתור התחלה, היא נותנת מענה לא רק לטקסטים – גם לוויזואליות. זה אומר, בגדול, שאם תציגו לה תמונה ליד טקסט, היא תוכל לעבד את שניהם ולזהות זיקות ביניהם. התשובות יימסרו בכל מקרה באופן מילולי. זה עדיין נוח, אם למשל תבקשו מהתוכנה מתכון לארוחה מהירה על סמך תמונות של מצרכים אקראיים שמצאתם במטבח. בחברה מבטיחים כי ניתוח דומה של קבצי וידאו כבר נמצא במרחק נגיעה.
הגרסה החדשה היא כאמור יצירתית יותר ומצטיינת בסוגים שונים ומגוונים של כתיבה, מטקסט מקצועי-טכני ועד שירים ומחזות. תוך כדי עבודה משותפת עם היוצר, היא לומדת את סגנון הכתיבה שלו ומיישמת אותו בעצמה.
שוני נוסף נוגע למידת הפירוט בתשובות: לעומת מגבלת 3,000 המילה שהכרנו בגרסה הקודמת, GPT4 יכול לספק עד 25 אלף מילים בכל תשובה. אז אם בניתם עליו לכתיבת מאמר מנומק או ספר קצר בנושא מקצועי, אפשר להתחיל לדבר על זה.
בחברה המפתחת טוענים כי בגרסה החדשה, הסיכוי לקבל מידע מהימן, מבוסס ומדויק כמענה לשאילתה גבוה ב-40% ביחס לגרסה הקודמת. כך, למשל, בבחינות ללשכת עורכי הדין בארצות-הברית, הצליח הבוט להתברג בעשירון העליון. הבטחה נוספת היא לשיפור של 82% במה שנוגע לבקשות לא מורשות – מהתבטאויות פוגעניות ועד בקשות לקוד זדוני.
מה עדיין חסר?
חלק ניכר מהביקורת על התוכנה עד כה נגע לאירועים אקטואליים, עם כמה וכמה תשובות מביכות שקיבלו משתמשים. הסיבה לכך פשוטה: התוכנה לא ממש מתמצית במה שקרה בעולם מאז ספטמבר 2021. אומנם, היא ממשיכה ללמוד תוך כדי תנועה, אבל ודאי לא בקנה המידה של אימון האלגוריתם האינטנסיבי והזנת בסיס הנתונים של שלבי הפרמוט.
אקטואליה בצד, נראה שרמת המהימנות עצמה לוקה עדיין בחסר. גם סוגיות הנוגעות לפרטיות, שיח פוגעני, הטיות חברתיות והפצת דעות קדומות נותרו טעונות שיפור. ולמי שמשתמש בתוכנה לתכנות, על פי בדיקות ראשוניות, גם הגרסה העדכנית עלולה לכתוב קוד שקל יחסית לפרוץ.
נקודת תורפה נוספת תאכזב ישראלים רבים: בחברה אומנם ציינו שהוסיפו תמיכה רחבה יותר לשפות זרות (לא אנגלית), אבל בינתיים, גם הגרסה הזאת לא מספיקה למשימות מורכבות בעברית.
לאן הולכים מכאן?
ההשקה של ChatGPT בדצמבר 2022 היכתה את העולם בתדהמה והאיצה את מרוץ החימוש של ענקיות הטק בשילוב הבינה המלאכותית. מיקרוסופט, שנטלה את ההובלה עם השקעה חכמה בצ'ט בוט של OpenAI כבר ב-2019, הוסיפה עוד 10 מיליארד דולר בינואר השנה, בדרך לזריקת החייאה מפתיעה למנוע החיפוש שלה Bing. בפברואר השיקה גוגל את Bard, המתחרה ל-GPT. הוא מבוסס על מודל השפה LaMDA שפיתחה ואמור להשתלב במנוע החיפוש הפופולרי שלה.
מוקדם עדיין להעריך את גודל המהפכה מעצם ההנגשה של יישומי ה-Generative AI לכולם ובחינם. בעולמות יצירת התוכן, הפרסום והשיווק הדיגיטלי, כבר עכשיו מדובר בגיים צ'יינג'ר של ממש.
אני כאן כדי לעזור לך להתמצא באתר ולענות על כל שאלה לגבי גופמן.
מה בא לך לשאול?אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לענות עליהן בטלפון 03-7711141 או שתשאירו את הנייד שלכם, ואנחנו בהחלט מבטיחים לחזור אליכם בהקדם.